başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
ağız, diş ve çene cerrahisi bölümü, ağızdaki yumuşak ve sert dokularda gelişen deformitelerin, tümör ve kist gibi patolojilerin tedavilerinin yanı sıra çene kırıkları, sürmüş yada gömük kalmış dişlerin çekimi ile ilgilenen diş hekimliği bölümüdür. Çene ağrıları, TME eklemi hastalıkları, tükürük bezi problemleri, çene-yüz deformitelerinin düzenlenmesi de çene cerrahisinin ilgilendiği alanlardandır. bölümdeki hocaların (meslekteki en büyük komplikasyonları da kapsamasından dolayı olduğunu düşünüyorum) diğer branşlara göre bir tık daha agresif ve disiplinli olduğu bölümdür. uygulamalar esnasında yaratıcı küfürler duyulabilir
Sıçtık = Ben bu dişi çekerim diyip çekime başladığın hastada davyeyi tutarken çattt diye bir sesin gelmesi ve kökün 2/3 apikalden kırılması
prepare dişe vazelin banyosu yaptırmanıza rağmen dişe daimi kronları kıskandıracak kadar iyi yapışan ve bir daha çıkmayan akrilik. ya da hayata tutunma konusunda ders verici nitelikte bir şey.
Abi diş hekimliği ölmüş ağlayanı yok. Devlete asla atama olmuyor. Biz de napalım özel kliniklere el mahkum. Özelde de ilkokul mezunu teknisyen bozuntularının afrası tafrası çekilecek çile değil amk. Üni tercih dönemime dönebilseydim bi zanaat öğrenir onla uğraşırdım 5 6 seneyi böyle bir çalışma hayatı için heba ettiğime inanamıyorum
Hemen tedavi edilmesi gereken ciddi,hayatı tehdit eden alerjik bir reaksiyondur. Atlattıysa ne mutlu biz diş hekimlerine.
1987 yılında eğitim öğretime başlamış şuanda prof. dr. Nimet Ünlü hocamızın dekanlığını yaptığı, canım fakültem.
n. alveolaris inferiorun innervasyonunun bloke edilmesini amaç edinen anestezi tekniği. başarısızlık oranlarıyla bilinir. fakültede öğrencilerin öğrenirken birbirini denek olarak kullandıran tekniktir ayrıca. direkt ve indirekt yöntemleri bulunmaktadır.
*eğer çalışılan alan bukkal mukoza ile diş etini içine alan yani molar bölgede yapılan cerrahi işlem olursa infiltrasyon anestezisiyle desteklenir.
Hep öyle kandırıldım. Bi üniversiteyi kazan sonra rahatlayacaksına inanmıştım. Sonuç : büt büt büt
Yeni mezun arkadaşların girip bakacağı bi başlık olsun istedim. Sevgili yazarlarımız tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Burda en önemli konu patronun kim olduğu (bkz:hekimpatron) (bkz:teknisyenpatron) (bkz:müteahhitpatron).
(bkz:muayenehanecilik)
Şehir çok önemli (bkz:büyükşehir) (bkz:ilçeler)
Bir de insan iletişimi yani yapabileceğiniz tedaviyi karşı tarafa kabul ettirebilmek ve bunu başarıyla uygulamak.
Diğer bir konu ise tecrübe (bkz:yenimezun) yoksa önceden çalıştığınız bir yer var mıydı.
Yeni mezun arkadaşlarımız hiç üzülmesin biz nere düştük nasıl başarıcağız herkes yeni mezun olduğu bi dönem oldu arkadaşlar.
Genelde çok kazanmak isteyen patronlar tecrübesiz olmanızın avantajını kullanıp sabah aksam;bayram seyran; resmi tatillerde sizi çalıştırarak iliğinizi kurutma derdinde olurlar. Siz gıkınızı çıkardığınızda yeniz mezun olmanızdan dem vururlar (bkz:mobbing)
Bir diğer mevzuda (bkz:primliçalışmak)(bkz:sabitmaaşlaçalışmak) bunların ikiside birbirine çok yakın çalışma şeklidir. Kimse size sizden daha fazla kazanmayacağı maaşı ödemez. Prim daha mantıklıdır en azından tecrubenız arttıkca alacağınız sabitin üzerine çıkarsınız. Anlatacak çok şey var aslında :) prim çalışıp teknisyen ödeyen ödemeyen sigorta ödeyen ödemeyen vs diye uzar gider ilginize göre girip editleyeceğim. Adettindir edit*imla
Sebebini henüz bulabilmiş değilim.Öğrenciyi hem maddi hem manevi olarak aşırı yıpratan bir durum.Umarız bir gün hocalarımız öğrencilerin durumunu anlar da vicdana gelir.
Uzmanlık sınavları, bir bilimsel alanda belirli yeterlilikleri sağlamış meslek çalışanlarının alanlarında derinleşmek ve nitelikli çalışmalar yapmak amacıyla kariyerlerine yol verdikleri ilk basamağı ifade eder. yalnızca akademik düzeyde bir bilgi değil aynı zamanda mesleki beceri ve alakayı da gerektirmektedir. Dolayısıyla akademik kariyerden farklı bir dinamiği bulunan uzmanlık eğitimi, dikkat edilmesi gereken, yerinde ve hayati hamleleri yapmayı zorunlu kılan bir eğitim türüdür.

Diş hekimliğinde uzmanlık yapılabilecek 8 adet anabilim dalı mevcuttur:
- endodonti anabilim dalı
- ağız, diş ve çene cerrahisi anabilim dalı
- ortodonti anabilim dalı
- pedodonti anabilim dalı
- protetik diş tedavisi anabilim dalı
- periodontoloji anabilim dalı
- ağız, diş ve çene radyolojisi anabilim dalı
- restoratif diş tedavisi anabilim dalı